Svårt att få lån

Som du vet är det mycket svårt att få ett lån om man har betalningsanmärkningar och/eller har ett skuldsaldo hos kronofogden, men det finns faktiskt banker och andra långivare som kan bevilja lån ändå. Nu ska du få se vilka möjligheter du har att få ett lån trots betalningsanmärkningar och skuldsaldo.

Lån om du har betalningsanmärkningar

Om du har en eller flera betalningsanmärkningar finns det långivare som beviljar:

  • Privatlån om du inte har en kvarvarande skuld hos kronofogden, sådana privatlån hittar du exempelvis hos Freedom Finance. Det finns även andra långivare som godkänner betalningsanmärkningar om någon går i borgen för dig. Observera att du även kan ta ett billån utan säkerhet eftersom det är ett slags privatlån.
  • Smslån om du inte har fler än 6 betalningsanmärkningar och om de inte är färskare än 6 månader. Du måste emellertid ha en ordnad ekonomi när du ansöker. Ett smslån är ett litet privatlån som brukar ligga på 500 – 20 000 kr och som normalt ska betalas tillbaka inom högst 90 dagar.

Lån om du har skulder hos kronofogden

  • Bolån. Det är mycket svårt att få ett lån om man har skulder hos kronofogden men det finns faktiskt banker (till exempel Freedom Finance) som kan bevilja bolån trots det. Anledningen till det är att banken har din bostad som säkerhet för lånet och om du inte betalar på ditt lån måste du helt enkelt sälja ditt hus så att banken kan få tillbaka sina pengar. Banken brukar vilja att man löser sin kronofogdeskuld med pengar från banken, vilket innebär att skulden läggs till på ditt bolån, något som vi på lånen.com tycker är mycket smidigt. Då behöver du inte sitta och oroa dig för någon kronofogdeskuld längre.

Naturligtvis kan du även få ta ett bolån hos samma bank om du ”bara” har betalningsanmärkningar och inget skuldsaldo, det anser banken bara vara bra.