MC-lån

Om du är ute efter ett MC-lån finns det två olika sorters MC-lån att välja på: MC-lån med säkerhet och MC-lån utan säkerhet. Nu ska du här på lånen.se få veta vad som skiljer de två MC-lånen åt.

MC-lån med säkerhet

Om du tar ett MC-lån med säkerhet kommer din motorcykel att vara bankens säkerhet och det här gör att det ställs vissa krav på den MC du köper. Din MC får inte vara äldre än 12 år innan lånet är färdigbetalt och du måste köpa den av en auktoriserad MC-handlare eftersom långivaren vill försäkra sig om att Mc:n du köper är i tillräckligt bra skick.

Ett MC-lån med säkerhet brukar ha en maximal uppläggningstid på 8 – 12 år beroende på långivare. Du får låna alltifrån 30 000 kr och uppåt. Hur mycket du får ta i MC-lån beror på din betalningsförmåga, men du får högst låna 80 % av vad MC:n kostar, resten får du betala själv eller täcka med ett privatlån.

MC-lån utan säkerhet

Ett MC-lån utan säkerhet är egentligen samma sak som ett vanligt privatlån/blancolån. Det gör att ett MC-lån utan säkerhet har mycket lägre krav än ett MC-lån med säkerhet eftersom privatlångivarna sällan bryr sig om vad du ska använda ditt lån till.  Du får köpa din MC av vem du vill och den får vara hur gammal som helst och i vilket skick som helst.

Uppläggningstiden brukar vara på 1 – 12 år och din motorcykels ålder påverkar den inte alls. De lägsta lånebeloppen brukar ligga på 10 000 eller 20 000 kr, vilket innebär att du kan köpa en riktigt billig MC med ett sådant här MC-lån, och det största lånebeloppet är på 350 000 kr. Observera att du alltid får låna till hela MC:n om du tar ett MC-lån utan säkerhet.